Mainos
Mainos

Koskinen: Ulkoasiat laajempaan käsittelyyn

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan Suomen ulkopolitiikka on liiaksi presidentin, pääministerin ja ulkoministerin varassa.

Oikeusministerin mielestä ulkopolitiikan linjauksissa pitäisi olla mukana "laveampi pohdiskelupuoli". Koskinen ehdottaakin ulko- ja turvallisuuspolitiikan kollektiivisempaa käsittelyä valtioneuvostossa.

-Kaikkien keskeisten hallitusryhmien edustus toisi poliittista pohjaa laajemmaksi, sanoo Koskinen tänään Kalevassa ilmestyneessä haastattelussa.

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ministerivaliokunta on hänen mukaansa etupäässä käsitellyt vain muodollisia päätöksiä. Oikeusministeri kritisoi lausunnoillaan oman puolueensa ulkopoliittista värisuoraa.

Koskinen on jo aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa SDP:n puoluejohtajaksi ja kuvailee olevansa paikkaa varten "valmennusryhmässä". Koskinen kuitenkin korostaa ajatuksensa liittyvän nykyisen puheenjohtajan, pääministeri Paavo Lipposen jälkeiseen aikaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot