Mainos
Mainos

Koskinen varoittaa presidenttipelin pitkittämisestä

Oikeusministerin mukaan muun muassa presidentin valtaan kajoavat puheenvuorot antavat kansalle kuvan, että vallanjakoja oltaisiin alati muuttamassa. Kuva on väärä, ministeri kirjoittaa Turun Sanomissa.

Oikeusministeri Johannes Koskinen varoittaa pitkitetystä presidenttipelistä.

- Muun muassa presidentin valtaan kajoavat puheenvuorot saavat silloin liioiteltua julkisuutta ja herättävät väärän kuvan, että presidentin valtaa oltaisiin murentamassa. Presidentin valinta mahdollisine esivaaleineen ehditään Suomessa pyörittää muutamassa kuukaudessa, Koskinen arvioi Turun Sanomien kolumnissaan.

Ylimitoitettu huomio ja venytetty aikataulu vetävät Koskisen mukaan puoleensa "päivystäviä presidenttiehdokkaita", joista esimerkkeinä hän mainitsee viime kierrokselta vihreiden Heidi Hautalan ja nyt perussuomalaisten Timo Soinin.

- Kyllä meidän systeemissämme varallaolo kotosalla riittäisi tyhjän panttina päivystämisen sijaan.

Koskinen toivoo myös tiedotusvälineiltä itsehillintää mielipidekyselyissä. Ennenaikaiset gallup-vertailut ovat hänen mukaansa lähinnä poliittista viihdettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme