Mainos
Mainos

Koskinen: Viivästyskorkoja alennettava

Oikeusministeri Johannes Koskinen vaatii ylikorkeita viivästyskorkoja alas. Koskinen sanoi tänään SDP:n Uudenmaan piirin kokouksessa Porvoossa, että vanhojen velkojen ylikorkeat korot on leikattava lainsäätäjän toimin. Eduskunta saa vielä ennen joulua korkolain muutosesityksen.

-Uudistuksen jälkeen vanhoista, eli ennen vuoden 1995 korkolain voimaantuloa syntyneistä saatavista ei saisi enää periä kohtuuttoman korkeita 16 tai 18 prosentin viivästyskorkoja, Koskinen sanoi.

Hän arvioi, että tällaiset korot ovat nykyisellä eurokorkotasolla "kiskurimaisen korkeita". Yleinen viivästyskorko on tänä vuonna 11 prosenttia.

Uudistuksen yhteydessä on määrä tarkistaa myös viivästyskoron sovittelua koskevia säännöksiä. Esimerkiksi takausvelat tulisivat sovittelusäännöksen piiriin ja viivästyskoron alentaminen olisi nykyistä helpompaa, jos velallisen heikko taloudellinen asema sitä edellyttää, sanoi Koskinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme