Mainos
Mainos

Koskinen: Yrittäjämäinen ote tärkeää maataloudessa

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) uskoo, että yritysmuotoinen maataloustuotanto lisääntyy tulevaisuudessa.

Investointien onnistumisen kannalta on hänen mukaansa tärkeää, että viljelijöillä on työhönsä yrittäjämäinen ote. -Parhaiten menestyvät koulutetut, yhteistyökykyiset ja yrittäjähenkiset viljelijät, Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan maanviljelijöiden tulevaisuudenuskon yhtenä mittarina pidetään investointihalukkuutta. Tässä suhteessa tilanne ei näytä ministerin mielestä huonolta: viljelijät ovat hakeneet investointitukia tänä vuonna edelleen vilkkaasti.

Tämän vuoden ensimmäisessä lisäbudjetissa lisättiin korkotukilainojen myöntövaltuutta ja muutettiin maatalouden kehittämisrahaston käyttösuunnitelmaa siten, että avustusten määrää voitiin lisätä. Koskisen mielestä on huolestuttavaa, että sukupolvenvaihdoksiin suunnitellut varat eivät näytä riittävän. -Rahoitusvajeeseen palataan syksyn toisessa lisäbudjetissa, Koskinen lupaa.

Suuri määrä investointihakemuksia on ruuhkautunut TE-keskuksiin. Koskisen mukaan niiden käsittelyä olisi syytä nopeuttaa organisoimalla työtä tehokkaammin.

Koskinen puhui maatalousyrittämisestä tänään Hämeenlinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme