Mainos
Mainos

Kosovo-pataljoonan runko Säkylässä koulutetuista

Suomi käyttää Kosovo-operaationsa runkona ensimmäisen kerran valmiusjoukkoihin erityiskoulutuksen saanutta henkilöstöä. Puolustusministeri Jan-Erik Enestam kertoi eduskunnan Kosovo-keskustelussa tänään, että rauhanturvapataljoonan runko on tarkoitus koota Säkylässä koulutetusta valmiusjoukosta.

Enestamin mukaan joukkoa täydennetään YK-koulutuskeskuksen kokeneesta reservistä. Myös kantahenkilökunnan runko tulee Säkylästä, ja sitä täydennetään Enestamin mukaan muista vapaaehtoisista. Ministeri vakuutti, ettei ketään pakoteta lähtemään mukaan Kosovo-operaatioon.

Keskustan Juha Korkeaoja oli korostanut, ettei minkäänlainen vetoaminen valmiusjoukkositoumuksiin saa tulla kysymykseen eikä kantahenkilökuntaa saa ryhtyä siirtämään pakolla kansainvälisiin tehtäviin. Korkeaoja kiinnitti huomiota myös siihen, että valmiusjoukkokoulutuksen saaneet ovat suurelta osin erittäin nuoria, 20-22-vuotiaita. -Heidän on ajateltu pärjäävän jopa sodassa, Enestam vastasi, varmaan myös rauhanturvaamistehtävissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme