Mainos
Mainos

Kosovossa haavoittuneet suomalaiset rauhanturvaajat toipumassa

Eilinen välikohtaus ei vaikuta suomalaisrauhanturvaajien toimintaan Kosovossa. Ampujasta tai ammuskelun syystä ei ole vielä tietoa.

Kosovossa lievästi haavoittuneet neljä suomalaista rauhanturvaajaa ovat toipuneet hyvin. Miehet ovat jo päässeet sairaalasta leiriinsä, jossa heitä pidetään vielä tarkkailtavana suomalaisten omassa kenttäsairaalassa, kertoo suomalais-irlantilaisen taisteluosaston tiedottaja, yliluutnantti Markku Tuhkanen.

Rauhanturvaajia kohti ammuttiin lauantaina kerran haulikolla, kun he olivat suorittamassa palvelustehtävää maaseudulla lähellä Lipljanin kaupunkia. Lipljan sijaitsee 30 kilometriä pääkaupunki Pristinasta itään.

Haulit haavoittivat neljää rauhanturvaajaa jalkoihin.

Ampujaa ei ole tavoitettu, eikä teon motiivia tiedetä. Tuhkasen mukaan on todennäköistä, että kyseessä ei ollut tahallinen hyökkäys vaan mahdollisesti pimeästä johtunut vahinko.

Lauantai-iltana otettiin kiinni kuusi henkilöä, joita kuultiin todistajina. Heidät on nyt vapautettu.

Välikohtaus ei vaikuta suomalaisrauhanturvaajien toimintaan Kosovossa.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 11.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme