Mainos
Mainos

Koti- ja ulkomaanterminaalit katoavat Helsinki-Vantaalta

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuu kolmen viikon kuluttua iso muutos, kun noin 15 lentoyhtiötä vaihtaa terminaalia. Muutoksen jälkeen erillisiä kotimaan- ja ulkomaanterminaaleja ei enää ole.

Elokuun 5. päivä kentällä siirrytään kansainväliseen käytäntöön, jossa lennolle lähdetään ja matkalta saavutaan sen mukaan, missä terminaalissa oma lentoyhtiö operoi.

Nykyisestä kotimaanterminaalista tulee terminaali 1. Sieltä lähtevät jatkossa muun muassa Blue1, SAS, Lufthansa, KLM ja Brussels Airlines.

Terminaali 2 on puolestaan nykyinen ulkomaanterminaali. Se on jatkossa lähtöpaikkana Finnairin ja Finncommin koneille.

Terminaalijaon muutoksen takia Finavia on tehnyt mittavia muutostöitä nykyisessä kotimaanterminaalissa. Lähtöselvitysaluetta ja turvatarkastustiloja on laajennettu ja parannettu. Lisäksi matkatavara-aula ja matkustajien vastaanottotilat on uudistettu.

Matkustajan kannattaa ennen lentoasemalle tuloa tarkistaa terminaalitiedot Helsinki-Vantaan internet-sivuilta. Myös lentolipusta näkee, mistä terminaalista lento lähtee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme