Mainos
Mainos

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmista neljän miljardin kustannukset

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmat aiheuttavat vuosittain noin neljän miljardin euron kustannukset. Ensi kertaa tehty selvitys kotona tai vapaa-ajalla sattuvista tapaturmista perustuu vuoden 2001 tilastoihin.

Välittömät kustannukset tapaturmista tekevät noin puoli miljardia euroa, josta puolet on terveydenhoitomenoja, viidennes työkyvyttömyydestä aiheutuvia tulonsiirtoja ja kolmannes poliisi- ja pelastustoimen menoja. Pääasialliset kustannukset koituvat kunnille, vakuutusyhtiöille, Kelalle ja työnantajille.
Toissa vuona koti- ja vapaa-ajan tapaturmat aiheuttivat 112 000 hoitojaksoa sairaaloissa. Suurin osa tapaturmista on kaatumisia ja niiden seurauksena syntyviä mm. lonkkamurtumia.

Tapaturmiin kuolee vuosittain yhteensä noin 2 700 suomalaista. Koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa kuolleiden osuus on noin 2 200.

Suomessa sattuu noin miljoona vamman aiheuttavaa tapaturmaa vuosittain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot