Mainos
Mainos

Kotietsinnät jatkuvat Kouvolassa

Kotietsinnät jatkuvat MTV:n toimittajan Johanna Tuurin mukaan edelleen Kouvolassa. Jo seitsemän ihmistä on otettu kiinni laajan laittoman maahantulon järjestämisestä. Epäiltyinä on Kiinan ja Suomen kansalaisia. Rajavartiolaitos ja poliisi tekivät tänään aamupäivällä yhtäaikaisesti massiivisen tehoiskun sekä China-Centeriin että useaan yksitysasuntoon.

- Nyt viranomaiset ovat lähinnä kiinnostuneita China Centerissä olevien kiinalaisten maassaolon edellytyksistä, Tuuri kertoo Kouvolasta.

Kiinalaissuomalaisen rikollisryhmän epäillään hankkineen kymmeniä oleskelulupia väärin perustein. Tuurin mukaan oleskeluluvat on haettu yritystoiminnan pyörittämiseen eli pääsosin China Centeriin.

- Niitä on kaupattu kiinalaisille, jotka ovat halunneet tulla Suomeen tai ylipäätään Schengen-alueelle. Suomesta kiinalaiset haluavat ovat tiettävästi halunneet matkata eteenpäin Euroopan kiinalaisyhteisöjen luo. Tutkinnan alla on jopa tuhat myönnettyä viisumia ja 120 oleskelulupaa. Viranomaisilla riittää työtä selvittää, kuinka paljon viisumeista kuuluu epäiltyyn rikokseen, Tuuri kertoo.

Tuurin mukaan viranomaiset ovat kertoneet, että myös China Centerissä on muutama henkilö, jotka ovat tulleet maahan laittoman järjestelyn turvin.

Katso Johanna Tuurin raportti Kouvolasta

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme