Mainos
Mainos

Kotihälytykset huolestuttavat poliisia Itä-Suomessa

Kotihälytysten määrä kasvaa tasaisesti Itä-Suomessa. Poliisin mukaan taustalla ovat useimmiten päihtymisestä johtuvat riidat.

Itä-Suomen poliisijohto on huolestunut lisääntyvistä kotihälytyksistä. Niiden määrä kasvaa jo neljättä vuotta peräkkäin, ja tänä vuonna läänissä ylittynee jo 12 000 kotihälytyksen raja.

Poliisin mukaan kotihälytysten taustalla ovat useimmiten päihtymisestä johtuvat riidat. Päihteiden käytöstä aiheutuvat kiinniotot ovat ylipäätään Itä-Suomessa kasvussa. Tänä vuonna pidätysten määrä noussee jo yli 16 000:n.

Alkoholi on mukana myös suurimmassa osassa henkeen ja terveyteen kohdistuneista rikoksista, joita tänä vuonna kirjataan yli 3000. Alkoholin aiheuttamat haitat korostuvat erityisesti joulun aikaan.

- Turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta parasta ennaltaehkäisyä on pidättäytyä liiallisesta alkoholin käytöstä. Poliisi on varautunut yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilyttämiseen myös joulun aikaan. Paras joululahja poliisille ja kaikille joulunviettäjille on kuitenkin se, ettei poliisia tarvittaisi lainkaan, kertoo lääninpoliisijohtaja Tapani Tiilikainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot