Mainos
Mainos

Kotihälytykset työllistävät poliisia jouluna - "alkoholin käyttö näkyy"

Keski-Suomen poliisilaitoksen komisario Jari Lindholmin mukaan joulu ei enää juuri eroa perusviikonlopusta.

– Toki tehtäviä voi olla hieman vähemmän, mutta joulu ei ole enää rauhoittumisen aikaa.

Lindholmin mukaan poliisia työllistävät jouluna liikenneonnettomuudet ja rattijuopot, mutta myös kotihälytykset, joita tulee erityisesti jouluaattona.

– Alkoholin käyttö näkyy poliisin tehtävissä myös jouluna. Alkoholin mukana tulevat pahoinpitelyt, ja kotihälytystapauksiin liittyy yleensä perheväkivaltaa. 

Tapaninpäivää Lindholm pitää joulun kiireellisimpänä päivänä.

– Mutta toki juhliminen on hieman säistäkin kiinni. Kova pakkanen hieman rauhoittaa joulujuhlijoita.  Ja jos joulu on keskellä viikkoa, voi seuraava viikonloppu olla hieman rauhallisempi, Lindholm sanoo.

Samanlaiset tehtävät työllistävät poliisia jouluna myös Varsinais-Suomessa.

– Joulu on yllättävän kiireinen ajankohta. Ne ihmisten, jotka ovat poliisin asiakkaina kaikkina muinakin päivinä, ovat poliisin asiakkaita myös jouluna. Ei joulu ole yhtään helpompaa aikaa kuin viikonloput, tiivistää ylikomisario Timo Malinen Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

"Joulu on yllättävän kiireinen ajankohta"

Malinen sanoo, että ravintoloiden poikkeavat aukioloajat näkyvät kotihälytystehtävien määrässä.

– Kun ravintolat ovat niukemmin auki, mennään kotirauhan piiriin, ja siellä tapahtuu sitten sitäkin enemmän.

Malista mietityttää tänä vuonna jouluaaton ajoittuminen alkuviikkoon.

– Kun vapaita on viikonlopun jälkeen pohjalla, niin katkeaako ihmisillä pinna jo jouluaattona, jolloin se näkyy meidän tehtävissä ensimmäisenä piikkinä? On sanottu, että ihmisillä olisi tänä vuonna vähemmän rahaa käytettävissä, mutta ainakin viinaan rahaa yleensä löytyy. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot