Mainos
Mainos

Kotihälytysten määrä huolestuttavassa kasvussa

Hälytysten lisääntyminen näkyy suoraan huostaanotoissa ja muissa lastensuojelun liittyvissä tehtävissä. Lastensuojelun avohuollon tukitoimien piirissä oli toissa vuonna 5,5 prosenttia kaikista alle 18-vuotiaista.

Kotihälytysten määrä on rajussa kasvussa. Poliisin suorittamien kotihälytysten määrä on lähes tuplaantunut 2000-luvun alusta, ja myös perheväkivaltaa sisältäneiden kotihälytysten määrä kääntyi kasvuun viime vuonna.

Poliisin mukaan lisääntynyt päihteiden käyttö näkyy hälytystilastoissa.

Hälytysten lisääntyminen näkyy suoraan huostaanotoissa ja muissa lastensuojeluun liittyvissä tehtävissä. Lastensuojelun avohuollon tukitoimien piirissä oli vuonna 2004 yhteensä lähes 60 000 lasta ja nuorta, mikä on 5,4 prosenttia kaikista alle 18-vuotiaista. Määrä kasvoi edellisestä vuodesta 3 500:lla. Ja sama tahti näyttää jatkuvan vaikka lasten määrä laskee.

Viime vuonna yli 1200 naista ja 1400 lasta joutui hakeutumaan turvakotiin. Noin puolet naisista palasi takaisin kumppaninsa luo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot