Mainos
Mainos

Kotikaranteeni konstiksi pandemian torjuntaan

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen sisällön tänään. Nykyisen lain mukaan potilaita ei voi eristää muualle kuin sairaanhoitolaitokseen

Tartuntatautilakia halutaan muuttaa siten, että ihmisiä ja tavaroita voitaisiin määrätä karanteeniin muuallakin kuin sairaaloissa. Kiireellisissä tapauksissa karanteenista päättäisi terveyskeskuksen tartuntataudeista vastaava lääkäri. Hän voisi päättää myös, onko ihmisten tautiriskin vuoksi jäätävä pois työstä, päivähoitopaikasta tai oppilaitoksesta.

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen sisällön tänään. Tavoitteena on ehkäistä lintuinfluenssan ja muiden yleisvaarallisten tartuntatautien leviämistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Nykyisen lain mukaan potilaita ei voi eristää muualle kuin sairaanhoitolaitokseen eli karanteeni tulee kyseeseen vain varmasti sairastuneiden tai perustellusti sairastuneiksi epäiltyjen potilaiden kohdalla.

Lievempi toimenpide eli pelkkä kotona pysyminen saattaa kuitenkin usein riittää, jos halutaan estää taudille altistuneita oireettomia henkilöitä levittämästä tautia. Heidät voitaisiin määrätä karanteeniin taudin itämisajaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme