Mainos
Mainos

Kotimaa-lehti: Neljä pappia laati rukouksen homopareille

Neljä pappia on laatinut rukouksen parisuhteensa rekisteröineiden, samaa sukupuolta olevien parien puolesta, kertoi Kotimaa-lehti nettisivuillaan maanantaina. Rukous on määrä julkaista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kirkossa ajavan Yhteys-liikkeen nettisivuilla.

Kotimaan mukaan tämäntyyppinen rukous julkaistaan nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa. Rukouksen laatijat ovat kaikki luterilaisen kirkon pappeja.

Diakoniapappi Arja Penttisen mukaan rukouksessa on pyritty noudattamaan piispainkokouksen helmikuussa antamaa ohjetta vapaamuotoisesta rukouksesta. Parisuhteensa rekisteröineiden suhdetta ei siis esimerkiksi siunata.

Uudessa rukouksessa on kuitenkin mukana "parin kahdenkeskinen tapahtuma", joka voi sisältää esimerkiksi vihkimiseen kuuluvat kysymykset, jotka pari itse toteuttaa. Tähän osaan pappi ei osallistu lainkaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme