Mainos
Mainos

Kotimaa-lehti: Vanhoillislestadiolaisten hoitokokoukset jatkuvat yhä

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä järjestetään yhä niin sanottuja hoitokokouksia, kertoo Kotimaa-lehti.

Useat hoitokokouksiin osallistuneet kertovat lehdelle, että enemmän tai vähemmän pakolla tapahtuvan sielunhoitamisen perinne on edelleen voimissaan. Kokoontumiset ovat vain aiempaa pienimuotoisempia.

Hoitokokouksia tutkinut yhteiskuntatieteiden tohtori Aini Linjakumpu kuvaa kokousta julkiseksi ja pakotetuksi sielunhoitotilanteeksi, jolla pyritään arvioimaan ja korjaamaan ihmisen uskonelämää. Kokoukset olivat yleisimpiä 70-luvulla.

Eräs lehden haastatelluista kertoo, että syyksi hoitamiseen on riittänyt kannanotto liikkeen vastustamaan naispappeuteen. Toisen haastateltavan mukaan hoitamista on esiintynyt myös hyväksikäyttöskandaalin yhteydessä. Mielenterveysalalla työskentelevä henkilö kertoo ottaneensa asiaan kantaa työnsä takia ja joutuneensa sen jälkeen hoidetuksi.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys myönsi viime vuonna, että 70-luvun hoitokokouksissa esiintyi opillisia harhoja ja väärinkäytöksiä. Tuolloin se painotti, että toisen ihmisen nöyryyttäminen ei ole milloinkaan oikein.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot