Mainos
Mainos

Kotimaan lennot myöhästelevät yhä

Kotimaan lentoliikenne myöhästelee edelleen. Finavian mukaan lennot ovat noin 15-30 minuuttia myöhässä, yksittäiset lennot enemmänkin.

Finnairilla myöhästymiset ovat olleet muutamista minuuteista reiluun tuntiin, kertoo tiedotuspäällikkö Usko Määttä. Samanlainen tilanne jatkuu hänen mukaansa illalla, mutta myöhästymisajat lyhenevät.

Myöhästymiset ovat johtuneet koneiden pesemisestä ja kiitoratojen puhdistamisesta.

Finnair on joutunut perumaan kaksi lentoa: Joensuuhun ja Tukholmaan. Joensuun lennon peruminen johtui lähestymislaitteessa olleesta viasta. Kuopiossa lennot viivästyivät osin sään, osin teknisten ongelmien vuoksi jopa useita tunteja.

Lumipyry myöhästytti Kuopion lentoja

Poikkeuksellisen sankka lumimyräkkä on viivästyttänyt tänään lentoja Kuopion lentoasemalla jopa useilla tunneilla. Parin tunnin viivästyksistä huolimatta reittikoneet ovat kuitenkin päässeet lähtemään.

Lennonjohdon mukaan myöhästymisiä voi tulla lisää iltapäivällä, jolloin seuraavan lumimyräkän ennustetaan saapuvan.

- Myöhästymiset ovat olleet lähinnä Helsingin päästä lähtöisin. Kuopiossa lisämyöhästymistä ei ole juurikaan tullut. Kaikki aamuvuorokoneet ovat matkaan päässeet, kertoo lennonjohdon päällikkö Timo Heikkilä.

Kuopion kentälle on hälytetty lisää henkilökuntaa puhdistamaan koneita ja kiitorataa. Seuraava lento lähtee kentältä kello 14.40.

- Tutkan mukaan sää heikkenee taas iltapäivällä, kun seuraava myräkkä saapuu. Myöhästymisiä saattaa tulla lisää. Myräkkä on pahimpia pitkiin aikoihin, arvioi Heikkilä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme