Mainos
Mainos

Kotimainen eläinperäinen ruoka puhdasta

Suomessa tuotetuissa, eläimistä saatavissa elintarvikkeissa esiintyy lääkejäämiä ja muita vieraita aineita varsin vähän.

Tämä käy ilmi kansallisen vierasainevalvontaohjelman tuloksista. Kiellettyjen kasvua edistävien aineiden käyttöä ei lihan- eikä kalantuotannossa ole todettu lainkaan.

Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitoksen (EELA) toteuttamassa vuoden 1998 vierasainevalvontaohjelmassa tutkittiin liha-, maito-, kananmuna-, kala- ja hunajanäytteiden vierasainepitoisuuksia.

Eläimistä ihmisiin tarttuvia tauteja Suomessa vähän


Ihmisillä todettujen salmonellatartuntojen määrä Suomessa on pysynyt viime vuosina vakaana, vajaana 3 000 tartuntana vuodessa. Sen sijaan kampylobakteeritartuntojen määrä on kasvanut ja saavuttanut salmonellatartuntojen määrän.

Listeriatapauksia on esiintynyt entiseen tapaan, mutta parantuneet tutkimusmenetelmät ovat tuoneet lisäselvyyttä tartuntojen lähteistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot