Mainos
Mainos

Kotimaisetkin ohjelmat on nyt tekstitettävä

Tv-kanavilla on edessään iso urakka ohjelmien tekstityksessä kuulovammaisille.

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos tuo kotimaisten ohjelmien tekstitysvelvollisuuden myös kaupallisille kanaville.

Tekstitysvelvollisuus aiheuttaa kanaville merkittävät lisäkustannukset. MTV3-kanavan tekninen johtaja Antero Hoffman arvelee summan olevan satojatuhansia euroja vuositasolla, kun päästään kaupallisten kanavien 50 prosentin tekstitystavoitteeseen. Velvollisuus nousee asteittain vuoteen 2016 asti.

- Ei meillä ole korvamerkitty, mistä ne rahat otetaan, mutta kokonaistilanteessa se näkyy, Hoffman sanoo.

Ylellä tekstitysurakka on vielä suurempi, koska sen pitää jatkossa tekstittää kaikki kotimaiset ohjelmansa. Ylen tv-toiminnan päällikkö Riitta Pihlajamäki pitää suurimpana ongelmana suorien lähetysten tekstittämistä, johon odotetaan ratkaisua puheentunnistusohjelmista. Ne ovat kuitenkin vielä kehitysvaiheessa. Taloudellisestikin urakka on Ylelle iso.

- Me yritämme tehdä itse niin paljon kuin mahdollista parin seuraavan vuoden aikana ja vastaavasti vähentää itsenäisiltä tuotantoyhtiöiltä tulevia ohjelmia. Tämä on yksi tapa säästää, Pihlajamäki sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme