Mainos
Mainos

Kotimaista kurkkua tarjolla läpi vuoden

Kotimaista kurkun kasvihuoneviljely lisääntyy jatkuvasti. Myös kotimaista paprikaa on nykyään tarjolla läpi vuoden.

Kasvihuoneviljelyn pelättiin romahtavan halpatuonnin seurauksena, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin.

Kotimaisissa kasvihuoneissa tuotetaan kuitenkin jo kolmannes sydäntalven kurkun kulutuksesta. Kauppapuutarhaliiton mukaan kurkku on nykyisin täysin kotimaista jo maaliskuun lopulla.Kotimaisen kurkun kilohinta on tällä hetkellä 15 markan tuntumassa.

Kurkun tapaan myös paprikan kotimaisuusastetta aiotaan nostaa merkittävästi nykyisestä. Itä-Suomessa on menossa Helsingin yliopiston tukema projekti paprikan viljelyn tehostamiseksi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme