Mainos
Mainos

Kotimaista mansikkaa saadaan juhannukseksi

Ensimmäiset mansikat kypsyvät sopivasti juhannukseksi Suonenjoen viljelmiltä. Suonenjoen seudun ensimmäiset myyntimansikat saadaan harson alta ensi viikon lopulla. Sen sijaan avomaalla kasvavat mansikat kypsyvät hitaammin, ja ne ovat myynnissä kuun vaihteessa, arvioidaan viljelijäyhdistyksestä.

Mansikka on talvehtinut melko hyvin. Halla ei juuri ole häirinnyt alkukesän kasvukautta ja sää on suosinut mansikkaa muutenkin. Lopullinen kypsymisajankohta kuitenkin riippuu yhä säästä.

Suonenjoen seutu tuottaa vuosittain 1,5-2 miljoonaa kiloa mansikkaa, mikä on 15-20 prosenttia koko maan tuotannosta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme