Mainos
Mainos

Kotirauha ulottumassa myös tekstiviesteihin

Kotirauha on ulottumassa myös tekstiviesteihin.

Oikeusministeriö selvittää parhaillaan, voiko häiritsevät tekstiviestit vastaisuudessa rinnastaa oikeudessa häiritseviin soittoihin.

Hallitus haluaa muuttaa korkeimman oikeuden parin kuukauden takaisen linjauksen, jonka mukaan lukuisten tekstiviestien lähettäminen ei ole niin häiritsevää, että se voitaisiin tulkita kotirauhan rikkomiseksi. Lakiuudistuksen tavoite on tehdä rikoslain 24. lukuun lisäys, jonka mukaan häiritsevät tekstiviestit rinnastettaisiin häiritseviin puhelinsoittoihin.

Uudistuksen jälkeen tekstiviestin pitäisi olla sisällöltään niin häiritsevä, että sen voidaan tulkita rikkovan vastaanottajan kotirauhaa. Useimmiten kysymys olisi kokonaisuuksista, jossa henkilöä häiritään niin soitoin kuin tekstiviesteinkin. Esimerkiksi mainostekstiviestit eivät kuitenkaan tällaisiksi lukeutuisi.

Eduskunnan käsittelyyn lakiesitys on tarkoitus saada jo loppuvuodesta. Poliisi oli jo aiemmin katsonut häiritsevät tekstiviestit kotirauhan rikkomiseksi korkeimman oikeuden syyskuiseen linjaukseen saakka.

Poliisille tehdään noin 800 rikosilmoitusta vuosittain liittyen kotirauhan rikkomiseen tekstiviesteillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme