Mainos
Mainos

Kotisaattohoito vaarassa Turun seudulla

Raha-automaattiyhdistys valitsee tuen saajat entistä tiukemmin. Esimerkiksi kuolemaa lähestyvien syöpäpotilaiden kotisaattohoito Turun seudulla on ennakkotietojen mukaan jäämässä ilman avustusta.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on tarjonnut kotisaattohoitoa jo parikymmentä vuotta. Hoitoa saavia potilaita on vuosittain 70-120. RAY:n avustus on tähän asti kattanut lähes kolmasosan työn kuluista.

Raha-automaattiyhdistyksen avustusosaston päällikön Mika Pyykön mukaan ensi vuodelle on jaettavana rahaa noin 10 prosenttia vähemmän kuin tälle vuodelle. Avustusperiaatteisiin kuuluu, että tukea ei pitäisi antaa sellaisiin järjestöjen työmuotoihin, jotka oikeastaan kuuluisivat kuntien tehtäviin.

RAY:n tukia saavat sadat sosiaali- ja terveysalan järjestöt. Ensi vuoden avustusten saajat julkistetaan torstaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot