Mainos
Mainos

Kotitalouksien työllistämistuki ehkä koko maahan

Ensi lokakuussa tulossa oleva kotitalouksien työllistämistuen kokeilu saattaa muuttua vielä eduskuntakäsittelyn viime vaiheissa. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät pyrkivät sopimaan torstaina mm. siitä, laajennetaanko kokeilu koko maahan.

Työasiainvaliokunnan puheenjohtaja Reijo Lindroos (sd.) ajaa kokeilun laajentamista niin, että osassa maata kokeiltaisiin yrityksille maksettavaa ns. hyvitysmallia ja muualla palvelujen ostajille annettavaa verovähennystä.

Asiasta on odotettavissa tiukka kädenvääntö. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ilmoitti heti, että jos hallituksen esitys avataan, niin muutostarpeita löytyy myös salin toiselta laidalta.

Kokoomuksella on halua muuttaa esitystä niin, että valtionverotuksessa saatavan vähennyksen voisi tehdä jo ennakonpidätyksessä, kun näillä näkymin vähennys myönnetään vasta lopullisessa verotuksessa.

Kokeilun tavoitteena on lisätä mm. kotitalous- ja peruskorjauspalvelujen ostamista. Tuen määrä olisi 40 prosenttia kustannuksista, mutta enintään 5000 markkaa vuodessa. Tarkoituksena on ollut, että asiaa kokeillaan erikseen määrättävissä kunnissa.

Tavoitteena on edelleen, että kokeilulait saadaan valmiiksi ennen eduskunnan kesälomaa. Työasiainvaliokunnan mietinnön on määrä valmistua perjantaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme