Mainos
Mainos

Kotitalousjätteitä hyödynnetään Suomessa epätasaisesti

Kotitalousjätteen hyötykäyttö vaihtelee rajusti eri puolilla maata.

Joillakin seuduilla lähes kaikki jäte pystytään hyödyntämään, toisaalla taas lähes kaikki kotitalousjäte viedään kaatopaikalle.

Heikoiten asiat ovat Lapissa ja Itä-Suomessa, paras tilanne on Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla. Parhailla alueilla palava jäte voidaan hyödyntää polttamalla, heikoimmilla tätä mahdollisuutta ei ole.

Pietarsaarelaisen Ekoroskin toimitusjohtaja Olli Ahllund kertoo, että heillä lähes kaikki jätteet päätyvät hyötykäyttöön.

- Kotitalousjätteen osalta hyötykäyttöasteemme on noin 90 prosenttia. Ennakkotiedot osoittavat, että käyttöaste vielä nousee.

Vaikka jätteen hyötykäyttöaste on korkea, se ei tarkoita Ahllundin mukaan korkeita kuluja - päinvastoin.

- Tämä järjestelmä on sellainen, että kuluttajat tekevät suuren osan työstä itse. Tällä tavoin me pystymme pitämään kustannukset kurissa.

Suomen on nostettava jätteen hyötykäyttö lähivuosina 80 prosenttiin, joten jätehuollon parantamisella alkaa olla kiire.

Katso Outi Airolan juttu Pietarsaaresta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot