Mainos
Mainos

Kotitalouspalveluiden osto keskittynyt pienelle joukolle

Kotitalousvähennyksestä huolimatta kotitalouspalveluita käytetään melko maltillisesti. Useimmiten ostettu palvelu on auton pesu.

Kymmenesosa kotitalouksista ostaa yli puolet kotitalouspalveluista, ilmenee Kuluttajatutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta. Palveluja käyttävät eniten lapsiperheet ja 75 vuotta täyttäneet.

- Lapsiperheillä on kyse arjen sujuvuuden parantamisesta ja mukavuudesta, kun taas iäkkäillä on kyse selviytymisestä arjessa, kertoo erikoistutkija Kristiina Aalto.

Auton pesu on useimmin ostettu palvelu. Sitä on käyttänyt lähes puolet haastatelluista. Valmiin aterian on tilannut tai ostanut kotiin joka neljäs tutkimukseen osallistunut, ja yhtä moni on ostanut vaatteiden pesulapalveluja.

- Kotitalouspalveluiden käyttö on lisääntynyt varsin maltillisesti kotitalousvähennyksestä huolimatta, kertoo tutkimuspäällikkö Johanna Varjonen.

Tutkimuksessa kysyttiin yli 2100 kotitaloudelta 33 kotitalouspalvelun käytöstä vuonna 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot