Mainos
Mainos

Kotkan öljy Haapasaaristoon jäiden mukana

Kotkan edustalta löytynyt raskasöljy on ilmeisesti ajautunut saarten rantaan jäiden mukana.

Kotkan öljyvahinko

Kotkan pelastuskeskuksen päällikkö Vesa Parkko arvelee öljyn tulleen Haapasaariston rantaan jäiden mukana, jään päällä. Parkko kävi aamupäivällä tutkimassa Suomenlahdella aluetta ilmasta helikopterilla parin tunnin ajan.

Öljyä ei löytynyt lisää ja Parkon mukaan sitä on saarten rannassa läikkinä, joka myös kielii öljyn ajautuneen sinne jään päällä.

-Teoriaa tukee myös se, että öljy on valunut kivien päältä rantaveteen, tai sitten sitä on kalliolla läikkinä irti vedestä. Rannoilla ei enää ole jäälauttoja, mutta uskoisin öljyn tulleen rantaan jään päällä, Parkko sanoo.

Öljy länsirannoilla

Mistä öljy on Kotkasta 20 kilometriä kaakkoon sijaitsevaan Haapasaaristoon tullut, sitä ei Parkko lähde arvailemaan. Öljyä löytyy ainakin Virluodosta, Länsikarista ja Marjakarista. Sitä on ainoastaan saarten länsirannoilla.

Kotkan pelastuslaitos aloittaa iltapäivällä öljyn keräämisen yhdessä sopimuspalokuntien kanssa. Merivartiosto on ottanut öljystä näytteen, joka on tutkittavana Fortumilla Porvoossa. Tulokset saadaan ensi viikolla. Öljyn havaitsivat Virluodon asukkaat sunnuntaina iltapäivällä. Kaikkiaan rantaa on saastunut noin sadan metrin verran.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme