Mainos
Mainos

Kotkan rähinöinti ei näy neuvotteluissa

Ahtaajien lakon neuvottelut ovat jatkuneet tänäänkin aamusta asti. Lakon päättymisestä ei edelleenkään ole annettu vielä mitään arvioita.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei halunnut kommentoida Kotkan rähinöintiä saapuessaan aamulla neuvotteluihin.

Aamulla mielenosoittajat pyrkivät estämään liikennettä Multi-Linkin terminaalille Kotkassa. Ainakin yhden auton tuulilasi meni rytäkässä rikki. Poliisin mukaan tilanne on nyt rauhoittunut.

Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru sanoo kahakoinnin olevan ikävää ja toivoo yhteiskuntarauhan säilyvän ja osapuolien pysyvän rauhallisina.

- Multi-Linkin värväämällä työvoimalla ja Kotkassa tapahtuneella rettelöinnillä ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta neuvotteluihin, Mutru sanoo.

- Yritykset itsenäisesti tekevät päätökset ulkopuolisten työntekijöiden palkkaamisesta. Satamaoperaattoreilla ei ole roolia tässä asiassa. Se ei ole meidän tehtävämme ja siinä puuttuisimme yritysten liikkeenjohtovaltaan, sanoo Juha Mutru.

Mutrun mukaan keskusjärjestöjen mukanaolo on rikastuttanut keskustelua ja tuonut laajempaa yhteiskunnallista näkökulmaa keskusteluihin.

Myös SAK:n Lauri Lyly toivoo, että Kotkan rähinöinnit jäävät yksittäiseksi tapaukseksi.

- Yritämme täällä viedä neuvotteluja asiallisesti eteenpäin ja pitää neuvotteluprosessin sellaisessa tilassa, että nämä ulkopuoliset tekijät eivät haittaisi neuvotteluja, Lyly sanoo.

Aiemmin tänään SAK:n järjestöjohtaja Matti Tukiainen sanoi, että rikkurityövoiman käyttö satamissa vaikeuttaa ahtaajien työkiistan sopimista.

Neuvotteluissa ovat tänäänkin mukana Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja SAK:n puheenjohtajaLauri Lyly.

(MTV3)

Katso Juha Muurisen raportti Kotkasta

Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru kommentoi lakkoneuvottelujen tilannetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme