Mainos
Mainos

Koulu tukemaan lasten hyvinvointia

Opetushallituksen ylijohtajan Aslak Lindströmin mukaan koulu voi tukea lasten ja nuorten hyvinvointia aiempaa enemmän. Sen edistämiseksi kaikissa peruskouluissa alkaa Terve itsetunto -hanke, jossa kiinnitetään huomiota minäkuvan kehityksen tukemiseen.

Lindström puhui Itä-Suomen opettajapäivillä Kuopiossa tänään. Hän totesi, että suomalaiset lapset ja nuoret voivat pahoin liian usein. Ongelmat näkyvät mm. päihteiden käyttönä, koulussa viihtymättömyytenä ja yhä varhaisempana syrjäytymisenä. Hänen mukaansa lasten ja nuorten hyvinvoinnin puutteista heijastuvat yhteiskuntaelämän nopeat rakenteelliset muutokset, talouden koveneminen ja työttömyys.

-Tulevaisuudessa elämänkulkujen eriytyminen ja perherakenteiden muuttuminen siirtävät väistämättä vastuuta lasten ja nuorten henkisen kasvun tukemisesta ja oman elämän viitekehysten löytämisestä kodin ulkopuolelle. Tämä siitäkin huolimatta, että koti luonnollisesti on yhä edelleen päävastuussa kasvatuksesta, Lindström sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme