Mainos
Mainos

Koulu-uhkauksia ympäri maata

Erilaiset laittomat uhkaukset ovat herättäneet pelkoa ja työllistäneet poliisia tänäänkin usealla paikkakunnalla. Poliisin tietoon on tullut Kauhajoen tapahtumien jälkeen etupäässä sähköpostitse ja kännykällä levitettyjä uhkauksia ainakin viidessä oppilaitoksessa.

Vastaava ilmiö koettiin myös Jokelan ammuskelun jälkeen viime vuoden marraskuussa. Yksi uhkauksista tuli poliisin tietoon EU-maiden poliisiorganisaatioiden yhteenliittymän Europolin kautta.

Poliisi on ottanut kiinni useita nuoria, jotka ovat uhanneet oppilaitoksia muun muassa räjäytyksillä ja ammuskelulla. Mikään uhkauksista ei tiettävästi ole johtanut todelliseen vaaratilanteeseen, vaan kyse on ollut lähinnä ilkivallasta.

Keuruulla Keski-Suomessa jouduttiin tänään tyhjentämään 500 oppilaan koulu aamupäivällä tulleen pommiuhkauksen takia.

Keuruun poliisi sai jo eilisiltana tiedon oppilaiden keskuudessa tekstiviestien välityksellä liikkuneesta pommiuhkauksesta. Poliisi tutki koulun tilat keskiviikon ja torstain välisenä yönä, mutta ei löytänyt mitään epäilyttävää.

Poliisi päätti kuitenkin tänään tyhjentää koulun IRC-Galleriassa käydyn epäilyttävän verkkokeskustelun vuoksi. Poliisi sai tiedon keskustelusta aamulla.

Keuruun poliisin mukaan koululta ei ole päivän aikana löytynyt mitään pommiin viittaavaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme