Mainos
Mainos

Koulua voi käydä myös netissä

Peruskoulua voi käydä myös netissä. Opetushallituksen mukaan Suomessa on kuitenkin vain yksi virallinen nettiperuskoulu, Otavan opisto.

Lisäksi on perustettu epävirallisia palveluita, kuten Feeniks-koulu. Se tarjoaa oppilaille mahdollisuuden tehdä peruskoulun opintosuunnitelman mukaisia tehtäviä kotona.

Koulun perustajan Marko Koskisen mukaan koulun ajatuksena on, että oppilas voi edetä omassa tahdissa, jolloin työskentely voi pohjautua omaan motivaatioon.

Koulukirjoja ei käytetä, ja oppilaat hakevat vastaukset tehtäviin netistä. Lisäksi oppilaat voivat olla yhteydessä Koskiseen verkkopuhelin Skypen välityksellä.

Opetushallitus suhtautuu Feeniks-kouluun varauksellisesti. Opetussuunnitelmayksikön päällikkö Irmeli Halista epäilyttää, onko koulun toiminta ja opetus riittävän asiantuntevaa. Nettisivuilla pitäisi hänestä tehdä myös paremmin selväksi, että kyseessä ei ole varsinaisesti koulu vaan yksityinen palvelu. Oppilaan tulee tällöin suorittaa oppimäärät erikseen koululle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot