Mainos
Mainos

Kouluampuja surmasi kymmenen - kuoli itse sairaalassa

Yhtensä yksitoista ihmistä on kuollut ammuskelussa Kauhajoen Koti- ja laitostalousoppilaitoksella. Poliisin mukaan ampujaksi epäillään paikkakuntalaista 22-vuotiasta Matti Juhani Saarta. Ampuja itse oli yksi kuolleista. Uhreista yhdeksän löydettiin luokkahuoneesta ja yksi myöhemmin käytävällä. Yksi uhreista on koulun opettaja, loput uhreista ovat ampujan koulukavereita.

Viranomaiset saivat tapauksesta hälytyksen kello 10.47. Ampuja oli avannut tulen koulun kellarikerroksessa, jossa hänen opiskelutoverinsa olivat tenttitilaisuudessa. Viimeisenä tekonaan hän ampui itseään päähän.

Saari vietiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan hengenvaarallisessa tilassa. Myöhemmin sairaalasta kerrottiin, että hän oli kuollut vammoihinsa.

Koulussa oli tapahtumahetkellä parisataa oppilasta.

Ammuskelun alkaessa koulussa oli 150 henkilöä. Oppilaitoksessa syttyi myös tulipalo, mutta se saatiin nopeasti hallintaan. Tulipalo syttyi kahdessa kohdassa, kertoo Kauhajoen pelastuspäällikkö Kari Pajuluoma. Toinen palopesäke sijaitsi oven lähistöllä, toinen toisessa kerroksessa. Ampujan epäillään sytyttäneen tulipalot muun muassa polttopullojen avulla.

Sammutustöissä oli useita kymmeniä palomiehiä Kauhajoelta ja lähikunnista. Paikalla oli myös savusukeltajia. Toisessa kerroksessa tuli pureutui lattiarakenteisiin, ja jälkisammutus kesti pitkälle iltapäivään.

Sisäministeri Anne Holmlundin mukaan Matti Saaren internetiin postittamat ammuskeluvideot olivat poliisin tiedossa jo viime viikolla. Saari oli eilen poliisin kuultavana, mutta tuolloin asiaa käsitellyt rikoskomisario katsoi, että miehen aseenkantolupaan ei ole tarvetta puuttua.

Kauhajoen ammattikorkeakouluyksikön johtaja Elina Varamäki ei itse tunne ampujaksi epäiltyä miestä, mutta hän kertoo muiden opettajien luonnehtineen häntä hiljaiseksi ja rauhalliseksi. Koululla ei ole hänen mukaansa havaittu minkäänlaisia merkkejä, joista olisi voinut aavista tämän päivän tragediaa.

Lue kaikki uutiset aiheesta erikoissivultamme

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme