Mainos
Mainos

Kouluille halutaan yhtenäiset säännöt kännyköistä

Kouluille halutaan yhtenäiset ohjeet siitä, että matkapuhelimet ja muut mobiililaitteet on pidettävä suljettuna oppituntien aikana, ellei niitä käytetä välineenä oppimisessa. 

Eduskunnan sivistysvaliokunta patistelee Opetushallitusta laatimaan mallijärjestyssääntöjä asiasta. Nyt säännöt vaihtelevat kunnissa ja kouluissa suuresti. 

Eduskunta keskusteli tiistaina useista lainmuutoksista, joilla pyritään lisäämään koulurauhaa. Opettajille tulee oikeus ottaa oppilaalta pois vaarallinen tai häiritsevä esine. Tietyissä tilanteissa sen voi tehdä myös voimakeinoin. 

Opettaja saa myös tarkistaa oppilaan tavarat, jos on ilmeistä, että tällä on hallussaan omaa tai toisten turvallisuutta vaarantavia esineitä tai aineita. 

Eduskunnassa pähkäiltiin myös sitä, miten pitäisi suhtautua energiajuomien tuomiseen kouluihin. Lopputulos oli, ettei asia ratkea lailla. 

  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot