Mainos
Mainos

Kouluille tulossa ohje retkien järjestämisestä

Valmisteilla olevassa ohjeessa muistutettaisiin kouluja muun muassa siitä, että retkien on oltava koululaisille ilmaisia.

Opetushallitus ja Kuntaliitto saattavat antaa yhteisen ohjeistuksen koulujen maksullisista retkistä. Opetushallituksesta arvioidaan, että pitkään työn alla ollut ohje valmistunee tämän viikon aikana.

Opetushallitus ja Kuntaliitto miettivät parhaillaan, onko yhteisohjeistukselle edellytyksiä. Hanketta perustellaan sillä, että koulutuksen järjestäjät ovat pääosin kuntia.

- Kuntaliitto joutuu oman roolinsa puitteissa myös ottamaan kantaa ja ohjeistamaan kuntia. Silloin on eduksi, jos kahden keskeisen toimijan näkemykset ovat samanlaiset, sanoo ylitarkastaja Petri Heikkilä Opetushallituksesta.

Ohjeessa aiotaan muistuttaa kouluja siitä, että retkien on oltava opiskelijoille ilmaisia. Lisäksi kerrotaan rahankeruun pelisäännöistä. Siihen liittyy muun muassa kysymys jo kerättyjen rahojen käytöstä.

Samalla tiedotetaan yleisemminkin menettelytavoista ulkopuolisesta rahoituksen osalta. Käytännössä se koskee esimerkiksi vanhempainyhdistysten varoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot