Mainos
Mainos

Kouluissa vain harvoin vakavia tapaturmia

Tuoreen tutkimuksen mukaan ainoastaan kolmessa prosentissa kouluissa tapahtuneista tapaturmista oppilas lähetettiin jatkotutkimuksiin sairaalaan.

Kouluissa tapahtuu harvoin sairaalahoitoa vaativia tapaturmia. Stakesin laajassa selvityksessä todettiin, että useimmin hoitoa tapaturmien takia antaa terveydenhoitaja.

Hankkeessa seurattiin tapaturmia yhdeksässä koulussa Hyvinkäällä, Kouvolassa, Tampereella ja Turussa. Tutkimusta tehtiin kahden lukuvuoden ajan, ja ajanjaksolla tapaturmia sattui yli 700. Noin kolme prosenttia kaikista tapaturmista oli sellaisia, että oppilas lähetettiin hoitoon terveyskeskukseen, sairaalaan tai hammashoitolaan. Vakavin seuranta-aikana sattunut tapaturma oli pyöräilijän ja auton yhteentörmäys.

Lasten kuolemaan johtavat tapaturmat ovat vähentyneet pitkällä aikavälillä paljon, mutta vakavat tapaturmat eivät. Raportin mukaan riskitilanteita ovat liikuntatunneilla erityisesti pallopelit. Myös talvisin liukkaat koulujen pihat lisäävät tapaturmavaaraa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme