Mainos
Mainos

Kouluja lakkautetaan ennätysvauhtia

Peruskouluja lakkautetaan Suomessa yhä kiihtyvällä vauhdilla. Tänä vuonna kouluverkko saattaa supistua jopa sadalla koululla, mikä on enemmän kuin vuosiin.

Koulujen sulkemisen syynä on kuntien taloudellinen tilanne sekä oppilasikäluokkien pieneneminen.

Eniten kouluja suljetaan Länsi-Suomen läänissä, jossa lopetuksen varjo uhkaa 47 koulua. Myös Lapin ja Oulun lääneissä lakkautustahti kiihtyy.

Lapissa on tähän mennessä tehty päätös kymmenen koulun lakkauttamisesta, kahdeksan koulun kohdalla päätöstä vielä odotetaan. Lisäksi neljä koulua yhdistyy toiseen kouluun, joten enimmillään Lapista lakkautetaan tänä vuonna 22 koulua. Oulun läänissä lakkautetaan ainakin 14 koulua.

Koulujen lakkautusten pelätään jatkuvan myös tulevina vuosina, sillä ala-asteikäisten määrä laskee selvästi tämän vuosikymmenen aikana, sanoo sivistystoimentarkastaja Aila Saikkonen.

Vuodesta 1990 alkaen Suomessa on lopetettu kaikkiaan yli 1300 peruskoulua.

Opetushallituksen ylijohtaja Aslak Lindström seuraa surullisena kouluverkon supistumista. Jos lakkautukset jatkuvat, on Suomen kouluverkko hänen mukaansa pian samassa jamassa kuin sata vuotta sitten.

- Lamavuosina 92-95 kouluverkkoa supistettiin vauhdilla. Minulla oli sellainen ajatus, että tälle vuosituhannelle tultaessa verkko ei enää olisi supistunut kovin voimakkaasti. Nyt näyttää kuitenkin tulevan toinen lakkautusaalto, sanoo Lindström.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme