Mainos
Mainos

Koulujen alkaminen näkyy lisääntyneenä liikennevalvontana

Koulujen alkaminen on tuonut lapset aamuruuhkiin. Etenkin ekaluokkalaisille annetaan aluksi liikennevalistusta, jotta koulumatka taittuisi haavereitta.

Sekä vanhemmat että poliisi ovat nyt näyttävästi mukana liikenteessä, jotta autoilijat muistaisivat varoa nuorimpia aamun kiirehtijöitä.

Kukat Helsingin Ulvilantien kulmauksessa muistuttavat vuosi sitten tapahtuneesta onnettomuudesta. Silloin 9-vuotias koulutyttö jäi punaisia valoja päin ajaneen auton alle. Piittaamaton ajotyyli nostatti kansanliikkeen, joka näkyy tälläkin viikolla koulujen alkaessa Helsingin liikenteessä.

Autoilijoiden huomiokykyä terästää myös poliisin näkyminen koulunalkamisliikenteessä.

- Aamun liikenne on sujunut mallikkaasti, tietysti poikkeuksiakin sekaan mahtuu. Tässä oli Tehtaankadun ala-asteen koulun puolelta hyvä oivallus se, että he laittoivat vanhempia koululaisia ohjaamaan tai auttamaan ekaluokkalaisia tien yli, ja aika nätisti autoilijat antoivat koululaisille tietä, kertoo vanhempi konstaapeli Anne Tarvainen.

Ja oppia ikä kaikki - poliisi valvoo Helsingin keskustan liikennettä tehostetusti seuraavat kolme viikkoa, nuoremmilla konstaapeleilla kun on liikenneharjoittelujakso.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.08.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme