Mainos
Mainos

Koulujen alkaminen tuo lasten joukot taas liikenteeseen

Koulujen alkaessa Liikenneturva ja poliisi suosittelevat, että etenkin autoilijat kertaisivat pyöräteiden ja ajoratojen risteysajoa koskevat säännöt, joihin tuli muutoksia kesän alussa.

Autoilija on käytännössä edelleen väistämisvelvollinen useimmissa pyöräteiden ja ajoradan risteyksissä. Näin siitä huolimatta, että uusien sääntöjen mukaan pyöräilijän on väistettävä muuta liikennettä tullessaan pyörätieltä ajoradalle.

Liikenneturva kehottaa lasten vanhempia ja kouluja käymään koulujen alkaessa läpi uusia liikennesääntöjä. Lapsille on Liikenneturvan mukaan syytä korostaa, että heidän on ennen risteyksen ylittämistä tärkeä oman turvallisuutensa vuoksi aina varmistaa, että autoilija on heidät huomannut.

Liikenneturva muistuttaa myös lasten turvalaitteiden tärkeydestä. Heijastimet ja pyöräilykypärät olisi saatettava kuntoon viimeistään koulujen alkaessa. Vilkasliikenteisten seutujen asukkaiden kannattaa Liikenneturvan mukaan jopa harkita, onko lasta syytä päästää polkupyörällä koulutielle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme