Mainos
Mainos

Koulujen alku kiristää liikenteen valvontaa

Koulujen alku saa lasten lisäksi liikkeelle myös liikenteen valvojat. Esimerkiksi Helsingissä pienten koululaisten liikkumista tarkkailtiin niin poliisin kuin pysäköinninvalvojienkin voimin. Valvonnalle on tarvetta, sillä yli puolet koulumatkaturmista tapahtuu suojatiellä

Taivallahden koulun oppilaat laskeutuivat opin tielle tänään kevyesti. Ulos ja jalkakäytävälle kirmattiin jo kolmen tunnin koulupäivän jälkeen.

Kuten kaikkialla maassa, koulujen aloituspäivänä liikenteessä oltiin erityisen tarkkoina. Helsingin poliisi valvoi vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla sekä koulun alkaessa että sen päättyessä.

- Mä olen ollut oikein tyytyväinen ainakin tämän Taivallahden koulun osalta. Että ei ole mitään isompaa ongelmaa ollut. Liikennevalojen suhteen on hyvin noudatettu valoja, sekä jalankulkijat että autoilijat, vanhempi konstaapeli Tuija Saarinen Helsingin poliisista kiittelee.

Tarpeetonta ei jokasyksyinen valvonta ja valistus ole. Esimerkiksi Helsingissä valtaosa lasten liikenneonnettomuuksista sattuu koulumatkoilla. 44 prosenttia onnettomuuksista ajoittuu joko koulujen alkamis- tai loppumisaikaan.

Koulumatkan vaarallisimpia paikkoja ovat suojatiet Kaksi kolmasosaa koulumatkojen onnettomuuksista tapahtuu tietä ylitettäessä.

Eteenpäin on kuitenkin tultu. Pitkällä aikavälillä onnettomuuksien määrä on vähentynyt ja kuolemantapaukset harventuneet.

- Jos mennään niin kauas kuin 1960-luvun loppupuolelle, mustiin vuosiin saakka, niin silloin kuoli Helsingin liikenteessä kuoli vuodessa 53 jalankulkijaa, siis vuoden aikana. Ja viime vuonna kaksi, tutkija Eero Pasanen Helsingin kaupungilta kertoo.

Paras lääke onnettomuuksien ehkäisyyn on vanha tuttu.

- No kyllä se on tämä ajonopeuksien säätely, mitä Helsingissä on harrastettu, Pasanen painottaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot