Mainos
Mainos

Koulujen arviointiohjeet tiukentuvat

Peruskoulut saavat ensi syksynä tiukemmat ohjeet oppilaiden arviointiin. Tavoitteena on yhtenäistää arvosanoja ja parantaa näin oppilaiden oikeusturvaa.

Opetushallitus linjasi tänään kouluille uuden opetussuunnitelman.Peruskoulut saavat ensi syksynä käyttöönsä entistä tiukemmat ohjeet oppilaiden arviointiin. Opetushallituksen tänään hyväksymissä opetussuunnitelman perusteissa määritellään, mitä hyvä osaaminen missäkin oppiaineessa tarkoittaa. Perusteet toimivat pohjana paikallisille, kuntien laatimille opetussuunnitelmille.

Ohjeistossa linjataan esimerkiksi, millaisin tiedoin eri aineiden päättöarvosanat annetaan. Tarkoituksena on yhtenäistää arvosanojen käyttöä ja parantaa oppilaiden oikeusturvaa jatko-opintoihin siirryttäessä.

Uutena oppiaineena alkaa terveystieto seitsemänneltä luokalta; fysiikka ja kemia alkavat puolestaan jo viidenneltä luokalta.

Opetussuunnitelmaan on kirjattu myös vaatimus, että kuntien täytyy järjestää oppilashuolto kriisien, koulukiusaamisen ja päihteiden käytön varalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot