Mainos
Mainos

Koulujen ja vanhempien yhteistyö ontuu

Peruskoululaisten vanhempainyhdistykset eivät juuri pääse valvomaan lasten etuja tai vaikuttamaan koulun tai oppilashuollon kehittämiseen. Useimmat yhdistykset keskittyvät lähinnä hankkimaan rahaa ja järjestämään erilaisia tapahtumia.

-Vanhempainyhdistysten rooli on epäselvä. Sitä ei ole säädelty mitenkään, vaikka kodin ja koulun yhteistyöstä korostetaan, tutkimusprofessori Matti Rimpelä sanoo.

Stakesin tuoreen tutkimuksen mukaan vanhempien pitäisikin saada nykyistä enemmän tietoa oppilashuollon tavoitteista, voimavaroista ja kouluhyvinvoinnin haasteista.

-Jotta yhteistyö voisi toimia, vanhempien pitäisi olla selvillä lastensa oikeuksista esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon ja psykososiaaliseen tukeen, Rimpelä toteaa.

Stakesin ja Suomen vanhempainliiton kyselytutkimukseen vastasi 246 vanhempainyhdistystä. Mukana oli myös tuloksia peruskoulujen johdolle viime ja tänä vuonna tehdyistä kyselyistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot