Mainos
Mainos

Koulujen kameravalvonta lisääntyy

Yhä useampi koulu on asentanut valvontakamerat koulujen käytäville ja aulatiloihin. Kiinnostus kameravalvontaan kouluissa on lisääntynyt selvästi Jokelan ampumisdraaman jälkeen.

Valvontakameroita alkoi ilmestyä kouluihin jo 90-luvulla, nykyisin niiden hankinta ei enää herätä samanlaisia ristiriitoja tai tunteista kuin aiemmin - onhan valvonta yleistä jo muissakin tiloissa.

Enemmän pohditaan valvonnan järkevyyttä, sillä halvalla ei saa hyvää ja, pienillä määrärahoilla hankitaan lähinnä pelotekameroita.

Opetushallituksen linjaus on, että valvontakamerat asennetaan uusiin kouluihin tai peruskorjattaviin kouluihin. Monet kunnat ovat silti tehneet jo periaatepäätöksen kaikkien koulujen valvonnasta.

Kameravalvonta saa suurimmaksi osaksi myös oppilaiden tuen, sillä valvonnalla voidaan ehkäistä muun muassa näpistelyä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot