Mainos
Mainos

Koulujen kunnostukseen halutaan lisää rahaa

Opetusministeriö suuntaisi koulujen kunnostukseen nelinkertaisen summan nykyiseen verrattuna.

Opetusministeriön työryhmä ehdottaa koulujen uudisrakentamiseen ja korjauksiin suunnatun määrärahan nelinkertaistamista. Koulujen turvallisuutta olisi työryhmän mielestä ohjattava lainsäädännöllä yhtä tiukasti kuin työpaikkojen turvallisuutta.

Suomessa on tällä haavaa huonokuntoisia koulurakennuksia, jotka ovat suorastaan uhka oppilaiden terveydelle ja turvallisuudelle. Luokkahuoneet ovat säästösyistä liian täyteen ahdettuja. Noin neljäsosassa kouluista on huono ilmanvaihto ja noin 15 prosentissa kouluista ongelmana on kylmyys, vetoisuus tai suuret lämpötilan vaihtelut.

Myös kunnossapidon laiminlyönti aiheuttaa vaaratilanteita oppilaille. Noin tuhannessa koulussa esimerkiksi liikuntasalin ja pihan telineitä ja laitteita kunnostetaan harvemmin kuin joka toinen vuosi. Opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta arvioinut työryhmä jätti muistionsa opetusministeri Maija Raskille tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme