Mainos
Mainos

Koulujen läheisyydessä syyllistytään yleisesti vaarallisiin ylinopeuksiin

Poliisin mukaan lapsista varoittavia liikennemerkkejä kunnioitetaan vaarallisen vähän.

Koululaisista varoittava liikennemerkki näyttää pahasti unohtuneen autoilijoilta. Esimerkiksi Joensuussa on tällä viikolla valvottu tehostetusti ylinopeuksia koulujen ympäristössä, ja tulokset ovat todella synkkiä. Poliisi kirjasi lyhyessä ajassa kymmeniä vakavia liikennerikkomuksia.

- Pahimmat tapaukset olivat sellaisia, että siltä istumalta otettiin ajokortti poliisin haltuun väliaikaisella päätöksellä, eli kuljettaja joutuu seuraavalla viikolla menemään ajokorttikäsittelyyn, eli nopeuden ylitykset ovat olleet 40 kilometriä tai enemmän, kertoo komisario Matti Immonen Joensuun kihlakunnan poliisilaitokselta.

Joensuun ratsiassa oman koulun nurkalla kärähti jopa kolme opettajaa ja kaksi koulukyytikuljetusta.

- Toisaalta se ei ole hyvää mainosta esimerkiksi kouluissa tehtävälle liikenneturvallisuustyölle, jos opettajat jäävät kiinni esimerkiksi nopeuden ylityksistä koulujen välittömässä läheisyydessä. Samalla tavalla pitäisi tietysti suhtautua näihin koulukuljetuksiin, Immonen toteaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.08.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme