Mainos
Mainos

Koulujen lakkauttamisen tehostaminen uuteen valmisteluun Helsingissä – päätös siirtyi

Päätöksiä koulujen lakkauttamisesta ja perustamisesta Helsingissä ei ainakaan toistaiseksi siirretä opetuslautakunnalle.

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli aiheesta pitkään eilen, ja päätti lopulta äänin 44–37 palauttaa ehdotuksen uuteen valmisteluun. Palautuspäätöksen mukaan mahdolliset toimivaltamuutokset valtuuston ja opetuslautakunnan välillä tulee tehdä samassa yhteydessä kun kaupungin johtamisjärjestelmä uudistetaan.

Tällä hetkellä koulujen perustamista, yhdistämistä ja lakkauttamista käsitellään Helsingissä neljässä eri toimielimessä, ja muutosten käsittely kestää lähes vuoden.

Opetuslautakunnassa käsittely nopeutuisi, mutta muutoksen on kritisoitu kaventavan kaupunkilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksentekoon.

Helsingin Sanomien mukaan ehdotuksen palautusta kannatettiin erityisesti vasemmistopuolueissa ja perussuomalaisissa.

Valtuusto valitsi eilen myös puheenjohtajiston alkaneelle vuodelle. Valinta osui yksimielisesti samaan kolmikkoon kuin viimekin vuonna. Valtuuston puheenjohtajana jatkaa vihreiden Mari Puoskari, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Harry Bogomoloff (kok.) ja toisena varapuheenjohtajana Sara Paavolainen (sd.).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme