Mainos
Mainos

Koulujen loppumista juhlittiin siististi

Koulujen loppumisen juhlinta sujui eilen pääosin rauhallisesti, vaikka etukäteen pelättiin, että lämmin sää lisäisi viranomaisten työtä. Hätäkeskuksilla ja poliiseilla riitti tekemistä nuorten juhliessa koulujen päättymistä, mutta suuremmilta onnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin.

Paikoin juhlintaa kuvattiin yllättävän hillityksi. Esimerkiksi Helsingin poliisin ja hätäkeskuksen mukaan pääkaupungin yö oli jopa normaalia viikonloppuyötä hieman rauhallisempi. Poliisi kertoo suomalaisen nuorison käyttäytyneen niin hyvin, että sen voidaan jopa sanoa kunnostautuneen.

Vantaallakin yö sujui hieman tavallista rauhallisemmissa merkeissä, eikä juhliva nuoriso työllistänyt poliisia erityisesti. Myös Hämeenlinnassa poliisi kertoo nuorten käyttäytyneen kunnolla, joskin 35 alaikäistä sai sakkoja alkoholin hallussapidosta. Nuorten välisiä tappeluita ei kirjattu.

Lahdessa juhliminen sujui levottomammin. Poliisi kirjasi illan ja yön jäljiltä yhteensä kahdeksan pahoinpitelyä. Kahdessa pahoinpitelyistä käytettiin teräasetta. Yhdeksän aikaan illalla Karirannassa puukotti noin 20-vuotiaaksi arvioitu mies käteen nuorta miestä. Kahden maissa yöllä taas mies joutui kahden miehen pahoinpitelemäksi Kisapuistossa. Pahoinpitelyn aikana toinen hyökkääjistä viilteli uhrin kasvoja teräaseella. Lahden poliisi kaipaa tietoja tapauksista.

Länsi- ja Keski-Suomessa kesäloman alku sujui melko rauhallisesti. Tampereen poliisin mukaan ilmassa oli katastrofin ainekset, mutta pelot eivät toteutuneet. Viikonloppu oli silti vilkas, ja poliisi sai kyyditä useita nuoria selviämisasemalle.

Porissa ja Raumalla oli melko rauhallista, mutta Turussa päihtyneitä korjattiin säilöön niin paljon, että välillä tuli tilanahtautta. Nuorten osuus oli yläkanttiin ja poliisi saa lähettää kirjeen yli 280 kotiin alaikäisen alkoholinkäytöstä.

Juhlinta pysyi aisoissa Itä-Suomessakin, vaikka viranomaisilla piti kiirettä.

15-vuotiaan kyydissä neljä nuorta

Perhossa Keski-Pohjanmaalla 15-vuotias poika ajoi autoa kyydissään neljä muuta nuorta varhain tänä aamuna . Auto oli poistettu liikennekäytöstä ja siinä oli väärät rekisterikilvet. Poliisi pysäytti auton neljän aikaan Perhon keskustan lähellä.

Poikaa epäillään ainakin ajo-oikeudetta ajosta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Auton omistaa kaksi kyydissä ollutta nuorta miestä, joita puolestaan epäillään ajoneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle. Kaikki ovat perholaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme