Mainos
Mainos

Koulujen päättäjäisiä juhlittu vilkkaasti - Katso kuvagalleria

Nuoret ovat juhlineet koulujen päättymistä vilkkaasti ympäri maata viime yönä. Juhlinnan kokonaiskuva oli kuitenkin siisti. Esimerkiksi Turussa häiriöistä vastasivat lauantaina ja sunnuntain vastaisena yönä etupäässä aikuiset.

Oulussa viikonloppuun oli varauduttu viranomaisten yhteisellä teematoiminnalla ja etukäteistiedotuksella. Hankkeessa onnistuttiin hyvin, ja häiriöt olivat vähäisempiä kuin aiempina vuosina.

Vaasan poliisi säestää, että yö oli yllättävän rauhallinen.

Helsingissä yö oli lähes yhtä vilkas kuin vappu tai uusi vuosi. Pelkästään Hietaniemen uimarannalla juhli kesää ja vapautta tuhansia nuoria rauhanomaisissa tunnelmissa.

Espoossa nuorten juhlinta sen sijaan kärjistyi, kun noin 20-vuotias mies puukotti toista nuorta. Uhrin vammoista ei ole tietoa.

Poliisi valvoi nuorten juomista tehostetusti ja otti nuorten alkoholijuomia haltuunsa. SPR:n vapaaehtoiset valvoivat nuorten juhlintaa ja pitivät ensiapupisteitä monissa suurissa kaupungeissa.

Kaunis keli vetää ihmisiä liikkeelle

– Pääsääntöisesti Suomen nuoriso käyttäytyy hyvin, mutta toki koulujen loppumista hieman juhlistetaan yleisillä paikoilla. Kun on paljon ihmisiä liikenteessä, niin silloin löytyy myös häiriökäyttäytymistä, sanoi Helsingin poliisin päivystävä komisario Mari Päivärinta lauantaina alkuillasta.

Päivärinta totesi, että kaunis keli vetää ihmisiä liikkeelle. Sitä kautta tapahtuu tietenkin enemmän poliisitehtävienkin rintamalla.

– Jos poliisi näkee nuorisojoukko tai yhdenkin nuoren, jolla on alkoholia hallussaan, niin tilanteeseen puututaan joko nuorta puhututtamalla tai sakottamalla - tilanteesta riippuen, Päivärinta toteaa.

Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alaikäinen tavataan pullo kädessä, seurauksena on juomien menetyksen lisäksi rikesakko.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme