Mainos
Mainos

Koulujen salassapitosäännösten tuntemus ontuu

Koulut ja oppilaitokset eivät tunne salassapitosäännöksiä tarpeeksi hyvin. Tämä johtaa useimmiten siihen, että tiedoista vaietaan varmuuden vuoksi.

Koulut ja oppilaitokset eivät ole tarpeeksi perehtyneitä siihen, millaisia tietoja ne saavat oppilaasta antaa ulkopuolisille. Opetushallituksen mukaan esimerkiksi oppilaan koesuoritusta, terveydentilaa tai yksityiselämää koskevia tietoja ei saa kertoa muille. Sen sijaan todistus ja tentin arvosana ovat julkisia.

Käytännön vaikeuksia on tullut vastaan muun muassa opinnäytteiden kanssa. Niitä tilaavat yritykset ovat yrittäneet solmia erilaisia salassapitosopimuksia. Tämä on laitonta, sillä valmiin opinnäytetyön tulee olla julkinen.

Salassapitoa ja julkisuutta määrittelevien lakien tuntemattomuus aiheuttaa Opetushallituksen mukaan useimmiten sen, että tiedoista vaietaan varmuuden vuoksi. Näin käy silloinkin, kun ne olisivat julkisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme