Mainos
Mainos

Koulujen valinnaisuus ja opetuksen taso puhuttavat

Itä-Suomen läänin maaherran Pirjo Ala-Kapeen mielestä koulujärjestelmän suomat valintamahdollisuudet on saatava nykyistä toimivammiksi. Kieltenopettajat puolestaan vaativat pätevämpää opetusta.

-Valinnaismahdollisuudet ovat teoriassa mitä moninaisimmat, mutta ne tulisi saada myös käytännössä toimiviksi, Savonlinnan taidelukion 30-vuotisjuhlassa puhunut Ala-Kapee sanoi. Maaherran mielestä oppilaiden ja huoltajien on vaikea pysyä mukana koulun rajussa muutosvauhdissa. Tilanne on hankala, sillä oppilaiden vanhemmilla sekä oppilaanohjaajilla on suuri vastuu koulun tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämisessä, Ala-Kapee totesi.

Kieltenopettajat kehottavat vaatimaan pätevää opetusta

Kielitaitoa tarvitaan yhä enemmän. Vanhempien tulisikin vaatia, että heidän lapsensa saavat pätevää ja monipuolista kielenopetusta asuinpaikasta riippumatta. Näin kehotti Suomen kieltenopettajien liiton puheenjohtaja Terttu Valojärvi tänään Helsingissä.

Valojärvi pohti myös koulujen profiloitumista ja niiden oikeutta päättää itsenäisesti opetuksesta. Tämä saattaa hänen mukaansa merkitä, että perusopetus, johon myös kielenopetus kuuluu, vaarantuu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme