Mainos
Mainos

Koulujen valtionosuudet puntarissa

Valtion koulurahoitus saataisiin nykyistä oikeudenmukaisemmaksi jo pienin muutoksin, arvioivat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkijat. Heidän mukaansa ratkaisevaa koulurahoituksessa on kuitenkin se, halutaanko pikkukoulujen säilymistä yhä tukea. Nykyinen valtionosuusmalli korvaa hyvin pienten koulujen kulut.

Rahoituksen tasapuolistamiseksi tutkijat esittävät, että ainakin asukastiheys korvattaisiin laskentaperusteissa taajamien ja syrjäisyyden vertailulla. Asukastiheyden vertailu ei ota huomioon esimerkiksi vesistöjen aiheuttamia kuljetusongelmia. Nykyinen malli suosii myös yläasteettomia kuntia, koska ala-asteen opetus on halvempi järjestää. Oppilaskohtainen valtionosuus maksetaan koulu-, ei kotikunnalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot