Mainos
Mainos

Koulukirjat maksavat lukiolaiselle jopa 1 500 euroa

Opetusministeriössä selvitetään syksyn aikana, voitaisiinko oppikirjat tarjota jatkossa ilmaiseksi lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville.

Lain mukaan opiskelu ammatillisissa oppilaitoksissa ja lukioissa on maksutonta, mutta lukiolaisilta kuluu pakollisiin oppimateriaaleihin jopa 1 500 euroa.

Hallitusohjelmaan kirjattiinkin, että ministeriössä selvitetään edellytyksiä sille, voitaisiinko oppimateriaalit tarjota toisen asteen opiskelijoille jatkossa ilmaiseksi. Selvitystyö alkaa tänä syksynä.

– Puhutaan kuitenkin kymmenistä miljoonista, ja riippuen kustannusten laajuudesta, niin mennään sinne sadan miljoonan puolelle, sanoo valtiosihteeri Tapio Kosunen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Ylimääräisten eurojen etsintä koulukirjoihin on kuitenkin melko ristiriitaista, sillä hallitusohjelmaan kirjattiin myös lukioverkostoon kohdistuvia mittavia leikkaustarpeita.

Säästötarve on 30 miljoonaa euroa ja siihen pyritään lakkauttamalla lukioita.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 13.8.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot